Primož Velikonja

primoz

Začetki mojega glasbenega ustvarjanja segajo v leto 1988. V Ajdovščini, kjer sem preživljal otroštvo, sem kot bobnar sodeloval v različnih glasbenih ekipah; The Jockers, Frai Lift in kasneje s Polono Furlan, s katero sodelujeva še danes.

Ob prihodu v Kočevje sem se aktivno vključil v bogato glasbeno sceno. Pridružil sem se zasedbi Zadnji Taxi, katere idejni vodja je bil Roman Zupančič. Hkrati sem začel z izgradnjo mini snemalnega studia (Štalca) v kozolcu poleg hiše. Bil je valilna baza za večino kočevskih bandov. Kasneje je ideja o večjem studiu z izdelano akustiko prerasla v realnost. Prišel sem v stik s svetovno priznanim akustikom Wes Lachotom, ki mi je izdelal načrte za novi studio. Gradnja in notranje opremljanje je trajalo dve leti. Na koncu bi lahko rekel, da so se mi sanje res uresničile.

Skozi leta sem glasbeno sodeloval z mnogimi slovenskimi glasbeniki. Na mnogih glasbenih izdelkih sem pustil svoj pečat kot producent, snemalec in bobnar.

Gašper Oražem

gasper

Pred 21 leti sem se začel ukvarjati z glasbo in tako je ostalo do danes. Tako sem leta 1994 že sodeloval v prvi svoji glasbeni skupini Apostoli, kjer sem igral klaviature. Po razpadu skupine sem se leta 1998 pridružil punk skupini Bo uredu, kot kitarist. Leta 1998 sem se vzporedno pridružil ska-punk skupini No comment, kot bobnar. Po izstopu iz obeh skupin in krajšem premoru smo leta 2004 ustvarili rap-funk-punk skupino Kosmate dlesni, kjer sem igral kitaro in z njo uspešno deloval do konca delovanja leta 2012. Vzporedno sem se leta 2006 pridružil skupini Nčodnč, kjer kot bobnar ostajam vse do danes.

Leta 2004 sem se začel ukvarjati z ozvočenjem in to delo z veseljem opravljam še danes, skupaj s prijateljem Igorjem Rančigajem. V projekt Beartracks Recording Studio sem se podal s prijateljem Primožem leta 2012. Pri delu v studiu uporabljam svoje izkušnje ter razvijam in širim svoja glasbena obzorja tudi na tem področju.